• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

СРПСКА НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ СВОЈЕ ХЕРОЈЕ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је 13. септембра 2013. године у Бањалуци одликовања “Медаља заслуга за народ” породицама 23 погинула борца Војске Републике Српске поводом 15. септембра - Дана погинулих и несталих лица у Одбрамбено-отаџбинском рату. 

 Додик је прије уручивања одликовања породицама погинулих бораца рекао да Република Српска никада неће заборавити оне који су се борили за њену слободу и оне које су у тој борби погинули.

“Република Српска је настајала у тешким временима борбе. Потребно је разумијевање окружења и свијета за оно што је српски народ овдје хтио и желио да оствари, а то је слобода и једнакост са другима, ништа више”, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, многи су покушали да ту борбу представе као нечасну, која је садржавала и кршење међународних права, што није истина.

“То доказује и дволичност многих институција које су биле задужене да пресуђују, као што је Хашки трибунал који је готово колективно оптужио све носиоце политичких и војних функција Републике Српске, а сада сазнајемо од њихових судија да су били под политичким утицајем и да су доносили политичке одлуке”, нагласио је Додик.

Он сматра да је то још само један доказ да истина мора на крају да побиједи, а да је истина да је један народ стварао Републику Српску јер је то хтио и волио, те да су страдали и погинули за Српску то учинили у највећем увјерењу да дају своје најдраже за слободу будућих покољења.

“Република Српска је данас стабилна, сређена, има активан, позитиван и патриотски однос према свима. Република Српска није стигла свима да врати оно што је требала, али ово су наше могућности, оно што можемо”, поручио је Додик.

Предсједник Српске уручио је одликовања породицама 23 погинула борца Војске Републике Српске на приједлог Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Уручивању одликовања присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и шеф Представништва Српске у Израелу Ари Ливне.

operativni tim cir