• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

18 година од формирања Удружења породица несталих бораца и цивила РС

 У Добоју је 18. фебруара 2014. године одржана заједничка сједница Предсједништва Републичке организације, Одбора породица заробљених бораца и несталих цивила и Одбора дјеце/потомака погинулих и несталих бораца.

 

Поводом 18 година од оснивања Удружења породица заробљених бораца и несталих цивила РС уручена су одређена признања: РО је заједно са Одбором породица заробљених бораца и несталих цивила РС додијелило признања: Сташи Кошарцу, руководиоцу Тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражења несталих,  за доприос у процесу тражења несталих, подизање свијести јавности о важности процеса тражења несталих и постављања на мјесто виталног националног интереса, као и активности на процесуирању ратних злочина.

Борису Келечевићу, директору Међународног комитета Црвеног крста у БиХ повељу за посебно признање у успјешној активности на процесу тражења несталих у Босни и Херцеговини; Они који су стајали са нама и уз нас све ове године и који су дали и посљедњи атом снаге и знања да би породицама пружили тражени мир и који ће и даље тражити и проналазити начине како да сазнају истину о судбини наших најмилијих су, свакако, Комисија за тражење несталих лица РС, која је дала немјерљв допринос у размјенама, ексхумацијама, идентификацијама и уопште рјешавању судбина несталих лица са простора Републике Српске.

РО је додијелила посебне захвалнице свим оснивачима Удружења, оним прегаоцима који су били на почетку ове наше борбе, који су даноноћно радили, тражили и проналазили начине да дођу до истине о страдању својих најмилијих: Николи Тодоровићу, Марку Лугоњи, Маринку Ћутковићу, Добринки Трифковић, Радету Бјелошевићу, Бори Пеулићу, Светозару Никодиновићу, Марку Грабовцу, Богданки Танасковић, Душану Вујичићу, Драги Црнатку, Стеви Мацури и Милораду Зимоњићу.

На сједници су усвојени закључци регионалне координације Сарајевско-романијске регије, с тим да у року од мјесец дана буде организован састанак Одбора породица заробљених бораца и несталих цивила, о чему ће детаљније бити расправе на поменутом састанку.

operativni tim cir