• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Саопштење за јавност поводом протеста у ФБиХ

На заједничкој сједници Предсједништва Републичке организације, Одбора породица заробљених бораца и несталих цивила и Одбора дјеце/потомака погинулих и несталих бораца, одржане 18. фебруара 2014. године у Добоју, усвојено је сљедеће саопштење за јавност поводом недавних протеста у Босни и Херцеговини:

 „Ми, Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, никада нећемо дозволити да се Република Српска руши, пали и девастира.
На то имамо потпуно право, јер су наши најмилији уградили своје животе у темеље Републике Српске.
Ми знамо шта је неправда. Дјеца су нам незапослена, породице живе као подстанари, пуно је болесних чланова из наше категорије, многе породице још нису сахраниле своје најмилије, велики је морталитет наших чланова.
Молимо и захтијевамо од власти да се све негативне појаве у друштву искоријене и да сви пред законом буду једнаки, јер управо такве појаве изазивају незадовољство и протесте грађана и у Републици Српској и у Босни и Херцеговини.
Ако неко мисли користити ове протесте у политичке сврхе, ми смо изричито против тога, али свака борба за правну државу има нашу пуну подршку.“

operativni tim cir