• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Ново - старо руководство Координације

У Београду је 10. децембра 2013. године одржана редовна извјештано-изборна сједница Скупштине Координације српских удружења несталих лица са простора бивше Југославије, на којој су присуствовали и делегати Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС.

 На сједници су усвојене измјене и допуне Статута Координације, које су се, између осталог, тицале назива Координације, у којем је додато и "погинулих", броја делегата, сједишта и избора руководства Координације. Делегати су усвојили и Извјештај о раду Координације и Финансијски извјештај за протекли период, те Оперативни план рада и Финансијски план за наредни период.

Након тога изабрано је руководство Координације и то: за предсједника је изабран Драган Пјевач, за предсједницу Управног одбора изабрана је Наташа Шћепановић, ае за предсједника Скупштине Координације поново је изабран је Жарко Радић.

Koordinacija22

Након низ проблема који су истакнути током сједнице, а прије свега се тичу процеса тражења несталих на цијелом простору бивше Југославије, велика неправда се тиче и процесуирања ратних злочина, у којем представници српских жртава имају велике примједбе. Правда никако да буде задовољена, константно се оптужују и пресуђују Срби, а за страдања Срба у ратовима деведесетих нико не одговара. Делегати координације се питају докле ће трајати та политика неравноправности и дискриминације?

Koordinacija1
Сви су изразили посебно незадовољство тиме што представници медија нису присуствовали поменутој сједници, иако су уредно добили позиве, те је истакнуто да се убудуће мора много више радити на томе да проблеми оих категорија становништва доспију у жижу јавности, како би се коначно помјерили са мртве тачке и почели рјешавати.
Такође, видан је лош однос власти према дружењима из Србије, те је посебно истакнуто руководству Координације да уложи сав свој напор и труд да се ово стањ промијени.

operativni tim cir