• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

ИДЕНТИФИКОВАНО ПЕТ ЛИЦА У БАЊАЛУЦИ

У Бањалуци је 9. октобра 2013. године, на основу резултата ДНК анализе, идентификовано пет лица српске националности, од чега четири припадника Војске Републике Српске и један цивил, који су нестали 1995. године на подручју општина Рибник, Босанска Крупа и на планини Озрен.

 Идентификација три лица обављена је на градском гробљу, а два у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бањалуци.

Идентификовани су припадници Војске Републике Српске - Мићо (Милутина) Гашић, рођен 1940. године у Бошњацима, општина Сански Мост, и Ратко (Мијата) Каракаш, рођен 1947. године у Санском Мосту, а нестали су 1995. године у мјесту Бенаковац, Босанска Крупа, гдје су и ексхумирани ове године.

Међу идентификованим припадницима Војске Републике Српске су и Симо (Лазе) Ковачевић, рођен 1958. године у Теслићу, и Ненад (Ђорђа) Самчевић, рођен 1965. године у Теслићу, који су нестали 1995. године на планини Озрен, а ексхумирани су 2011. године на подручју општине Бановићи.

Идентификована је и цивил Дмитра (Спасоје) Катић, рођена 1906. године у мјесту Заблеђе, општина Кључ, нестала 1995. године у мјесту Растока, општина Рибник, гдје је и ексхумирана 2011. године.

Треба напоменути да нико од надлежних из Института за нестала лица БиХ није унапријед обавијестио нашу организацију о овим идентификацијама, те је изостала могућност за организовање достојанственог испраћаја

operativni tim cir